1:   The first soft drink to be packed in an aluminium can was
Options:
  1. Faygo
  2. Vault
  3. Fanta
  4. Tizer

Answer: Option 4

Explanation:

Tizer is a red-coloured, dilutable soft drink sold in the United Kingdom. The name originally comes from the phrase 'Tizer the Appetizer'. In 1975, it became the first soft drink to be packed in an aluminium can. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Name the war fought between Lancaster and York houses in order to claim the English Throne.
Options:
  1. War of Roses
  2. War of Waterloo
  3. Zulu War
  4. Falklands War

Answer: Option 1

Explanation:

The Wars of the Roses were a series of wars for control of the throne of England. They were fought between supporters of two rival branches of the royal House of Plantagenet, the Houses of Lancaster and York. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The Mongol who defeated Mamluk Egyptians and sacked Syrian cities in 1400 was
Options:
  1. Timur Leng
  2. Genghis Khan
  3. Berdi Beg
  4. Tulun Beg Khanum

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   After escaping Temur , which dynasty was founded by Hung Wu?
Options:
  1. Xia
  2. Shang
  3. Zhou
  4. Ming

Answer: Option 4

Explanation:

The Hongwu Emperor was the founder and first emperor of the Ming dynasty of China. He founded this dynasty as Chu Yuan-Chang under the name Hung Wu. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Australian AIr Service Qantas began its operations in 1959. It connected
Options:
  1. Canberra to Sydney
  2. Canberra to London
  3. Sydney to Melbourne
  4. Sydney to America

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The European Economic Community was established as a result of
Options:
  1. Treaty of Paris
  2. Treaty of Brussels
  3. Treaty of Geneva
  4. Treaty of Rome

Answer: Option 4

Explanation:

Treaty of Rome was signed in 1957 and resulted in the establishment of The European Economic Community (EEC). Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   When Portuguese arrived in Japan, the religion which the Japanese followed was
Options:
  1. Jainism
  2. Zen Buddhism
  3. Christianity
  4. Shintoism

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Grupo DE Agricultura Organica, a Cuban organisation received Right Livelihood Prize in the year 1999. For what?
Options:
  1. Developing Organic Agriculture
  2. Work in the field of Human Rights
  3. Educating Poverty Ridden Families
  4. Maintaining World Peace

Answer: Option 1

Explanation:

When Cuba faced a food crisis, Grupo DE Agricultura Organica, developed organic agriculture. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Important architectural contribution of the Ming Dynasty is
Options:
  1. The Potala Palace
  2. The Mogao Grottoes
  3. The Great Wall of China
  4. Confucius Temple

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Germany was allowed to annex Sudetenland according to which agreement?
Options:
  1. Rome Agreement
  2. Munich Agreement
  3. Berlin Agreement
  4. London Agreement

Answer: Option 2

Explanation:

This agreement was signed between Germany, Italy, Britain and France in 1938. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Silence at the proper season is wisdom, and better than any speech.
-Plutarch