1:   The Peace of Paris was a treaty signed in Paris between Britain and
Options:
  1. Germany
  2. Belgium
  3. Yugoslavia
  4. America

Answer: Option 4

Explanation:

The Peace of Paris of 1783 was the set of treaties which ended the American Revolutionary War. On 3 September 1783, representatives of King George III of Great Britain signed a treaty in Paris with representatives of the United States of America-commonly known as the Treaty of Paris (1783) Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   After Emperor Hirohito's death, who ascended the Japanese throne?
Options:
  1. Crown Prince Naruhito
  2. Princess Mako of Akishino
  3. Crown Prince Akihoto
  4. Princess Ayako of Takamado

Answer: Option 3

Explanation:

Akihito is the reigning Emperor of Japan, the 125th Emperor of his line according to Japan's traditional order of succession. He acceded to the Chrysanthemum Throne on 7 January 1989. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The Black Death pandemic originated in
Options:
  1. Central Asia
  2. Eastern Europe
  3. North America
  4. South America

Answer: Option 1

Explanation:

The Black Death was one of the most devastating pandemics in human history. It is thought to have originated in the arid plains of Central Asia, where it then travelled along the Silk Road, reaching Crimea by 1343. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   First country in the World history to extend the franchise to Women was
Options:
  1. Singapore
  2. New Zealand
  3. North Korea
  4. Libya

Answer: Option 2

Explanation:

New Zealand was the first country to extend the vote to women in 1893. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Tobacco was originally grown in Europe for
Options:
  1. Medicinal Purposes
  2. Decorative Purposes
  3. Drug Purposes
  4. None of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   On 19 November 1999, which country launched its first experimental spacecraft?
Options:
  1. China
  2. India
  3. Argentina
  4. Iran

Answer: Option 1

Explanation:

Shenzhou is a spacecraft developed and operated by the People's Republic of China to support its manned spaceflight program. The first launch was on November 19, 1999 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Since 1948, in which east European country was first non communist government formed?
Options:
  1. Belarus
  2. Czech Republic
  3. Poland
  4. Ukraine

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Guns were introduced to Japanese by the
Options:
  1. English
  2. Portuguese
  3. French
  4. Dutch

Answer: Option 2

Explanation:

European firearms were introduced to the Japanese by the Portuguese in 1543. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which was the first country to ban smoking in public places ?
Options:
  1. Ireland
  2. South Korea
  3. Saudi Arabia
  4. Canada

Answer: Option 1

Explanation:

In March 2004 Ireland became the first country in the world to impose an outright ban on smoking in workplaces. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Mussolini had formed the government in Italy in 1922-36. On whose request?
Options:
  1. Carloman
  2. Aripert II
  3. Umberto I
  4. Victor Emmanuel

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





We can't continuously be a society of well-wishers. We must take action to bring those wishes to fruition.
-Steve Maraboli