1:   In which of the following years did the US Solar system probe 'Voyager-2' discover ten new moons of the planet Uranus?
Options:
  1. 1916
  2. 1946
  3. 1966
  4. 1986

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   'Rosatom State Atomic Energy Corporation' is a state corporation in which of the following European Nations?
Options:
  1. Sweden
  2. Switzerland
  3. Russia
  4. Germany

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which one of the following statements correctly defines the term 'Clickjacking'?
Options:
  1. A device that sends and receives data in a bit second.
  2. A form of computer engineering.
  3. A malicious technique of tricking web users into revealing confidential information.
  4. A digital process that is used to display an image on the monitor.

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   'Hinode' (formerly known as Solar-B) is a spacecraft launched by which of the following nations to explore the magnetic fields of the Sun?
Options:
  1. America
  2. Japan
  3. China
  4. Russia

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The American multinational technology company 'Yahoo Inc.' was founded by which of the following persons in 1995?
Options:
  1. Dennis Ritchie and Ken Thompson
  2. David Filo and Jerry Yang
  3. Vint Cerf and Robert Kahn
  4. Steve Case and Jeff Bezos

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   VHS is the most common format for a home video recorder. The acronym VHS stands for which of the following?
Options:
  1. Video Home System
  2. Very High Speed
  3. Video Horizontal Standard
  4. Video Head Standard

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   One byte is equivalent to what among the following?
Options:
  1. 4 bits
  2. 8 bits
  3. 12 bits
  4. 32 bits

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Among the following, which one is not a computer operating system?
Options:
  1. Windows NT
  2. Java
  3. DOS
  4. Unix

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   In 1957, the marketing of first pocket-sized radio transistor was brought about by
Options:
  1. Sony
  2. Apple
  3. Microsoft
  4. Dell

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Dr. Yoshiro Nakamatsu of Imperial University is remembered for the development of a major milestone in the field of computers. Name it.
Options:
  1. Floppy Disk
  2. Laser Printers
  3. Laptop
  4. DVD

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I am still in the land of the dying I shall be in the land of the living soon. (his last words)
-John Newton