1 : Who among the following was the first Australian Aborigine to win an individual Olympic gold medal?
Options:
  1. Cathy Freeman
  2. Samantha Riley
  3. Nova Peris
  4. Rohanee Cox

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2 : Robin Singh was a famous Indian cricketer. He represented which Ranji Team?
Options:
  1. Punjab
  2. Tamil Nadu
  3. Saurashtra
  4. Bengal

Answer: Option 2

Explanation:

Robin Singh started his first-class career for Tamil Nadu during the 1985-86 season. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3 : Raghubir Singh participated in which sports ,representing India?
Options:
  1. Billiards
  2. Ice Hockey
  3. 100 m Race
  4. Equestrian

Answer: Option 4

Explanation:

Raghubir Singh is a notable equestrian of India. He represented India in the Asian Games in 1982 and won a gold medal in the individual event. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4 : Name the important cup awarded for Men's National Hockey in India.
Options:
  1. Bama Belleck Cup
  2. Calcutta Cup
  3. Rangaswami Cup
  4. Subrato Mukherjee Cup

Answer: Option 3

Explanation:

Bama Belleck Cup : Table Tennis Calcutta Cup : Rugby Subrato Mukherjee Cup : Football Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5 : With which of the following sports is the term 'Pommel Horse' associated?
Options:
  1. Chess
  2. Polo
  3. Boxing
  4. Gymnastics

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6 : 9th Asian games were held in which country in the year 1982?
Options:
  1. India
  2. China
  3. Japan
  4. Singapore

Answer: Option 1

Explanation:

The 9th Asian Games were held from November 19, 1982 to December 4, 1982 in Delhi, India. This was also the first Asiad to be held under the aegis of the Olympic Council of Asia. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7 : The puzzle game which was based on the game of Alfred Butts in 1948 was
Options:
  1. Scrabble
  2. Lumines
  3. Peggle
  4. Sokoban

Answer: Option 1

Explanation:

Scrabble is a word game in which two to four players score points by placing tiles, each bearing a single letter, onto a gameboard which is divided into a 15×15 grid of squares. In 1938, American architect Alfred Mosher Butts created the game as a variation on an earlier word game he invented called Lexiko. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8 : Which Indian city is believed to be the birthplace of Snooker?
Options:
  1. Nagpur
  2. Jabalpur
  3. Dispur
  4. Gorakhpur

Answer: Option 2

Explanation:

The game of Snooker was invented in Jabalpur. An interesting, though inadvertent result of the British presence in Jabalpur was the invention of Snooker. Colonel Sir Neville while relaxing suggested that a number of colored balls be added to the normal pool of Billiards. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9 : Which Indian wrestling coach was awarded Dronacharya Award in 1988?
Options:
  1. Gupteshwar Misra
  2. Asit Kumar Saha
  3. Dara Singh
  4. Guru Hanuman

Answer: Option 4

Explanation:

Guru Hanuman was a legendary wrestling coach of India who coached many medal-winning wrestlers. He was awarded the prestigious Dronacharya Award in 1988 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10 : Who introduced Women's Cricket in India?
Options:
  1. Charlotte Amelia
  2. Ann Kelleve
  3. Sienna Isabella
  4. Zara Isla

Answer: Option 2

Explanation:

Though the Indian women's cricket association was formed in 1973, the game was introduced by Australian school teacher Ann Kelleve in 1913 in Kottayam, Kerala Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Vitamins ruined my life. Not that there was much left to ruin, but still. I know that blaming vitamins for my horrible life sounds strange. After all, vitamins are supposed to keep people healthy. Also, they're inanimate objects. But thanks to them I was stuck in the Jackson Center Mall watching my father run around in a bee costume.
-Elizabeth Scott Perfect You