1:   Chandigarh, a city and a union territory in the northern part of India that serves as the capital of the states of Punjab and Haryana, was designed by
Options:
  1. Edwin Lutyens
  2. Le Corbusier
  3. Frank Lloyd Wright
  4. Antoni Gaudi

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Where can you see Chadwick falls?
Options:
  1. Tehran
  2. Kabul
  3. Lahore
  4. Shimla

Answer: Option 4

Explanation:

Chadwick Falls is situated amidst the dense Glen Forest, the waterfall is located at a distance of 7 km from Shimla and 4 km from Summer Hill. It's crystal clear water cascades down a deep gorge at a height of 86 metres. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Hanle in Ladakh is world famous for
Options:
  1. The World's Biggest Solar Power Plant
  2. The World's Biggest Windmill Generator
  3. The World's Highest Observatory
  4. The World's Biggest Zoo

Answer: Option 3

Explanation:

The Indian Astronomical Observatory (IAO), located near Leh in Ladakh, India, has one of the world's highest sites for optical, infrared and gamma-ray telescopes. It is operated by the Indian Institute of Astrophysics, Bangalore. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The Island Palace can be seen at
Options:
  1. Udaipur
  2. Gwalior
  3. Jaipur
  4. Indore

Answer: Option 1

Explanation:

Island Palace, Udaipur, is a palace complex in Udaipur, in the Indian state Rajasthan. It was built over a period of nearly 400 years being contributed by several kings of the dynasty, starting by the Maharana Udai Singh II as the capital of the Sisodia Rajput clan in 1553. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   In which of the following counties of the United Kingdom is the village of 'Branston' located, after which the famous pickle is named?
Options:
  1. Yorkshire
  2. Lancashire
  3. Staffordshire
  4. Norfolk

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The 'Great Himalayan National Park', which has been added to the list of UNESCO World Heritage Sites, is located in which of the following states in India?
Options:
  1. Uttarakhand
  2. Himachal Pradesh
  3. Jammu and Kashmir
  4. Nagaland

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Space Application Centre in India is located at
Options:
  1. Kochi
  2. Ahmedabad
  3. Hyderabad
  4. Bhubaneshar

Answer: Option 2

Explanation:

The Space Applications Centre is an institution of research in Ahmedabad, India under the aegis of the Indian Space Research Organisation . Address: Jodhpur Village, Jodhpur, Ahmedabad, Gujarat Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Temple of Fourteen Deities can be seen at
Options:
  1. Shillong
  2. Kohima
  3. Imphal
  4. Agartala

Answer: Option 4

Explanation:

The Chaturdasha Temple or The Temple of Fourteen Deities is a Hindu temple situated near Old Agartala, India, and features the Bengal dome patterned after the roofs of village huts in Bengal Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Where was World's first Iron Bridge built?
Options:
  1. USA
  2. China
  3. England
  4. Japan

Answer: Option 3

Explanation:

The Iron Bridge is a bridge that crosses the River Severn in Shropshire, England. Opened in 1781, it was the first arch bridge in the world to be made of cast iron, and was greatly celebrated after construction owing to its use of the new material. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Name the National Park in Arunachal Pradesh sharing its border with Myanmar.
Options:
  1. Kaziranga National Park
  2. Namdapha National Park
  3. Bandipur National Park
  4. Dibru-Saikhowa National Park

Answer: Option 2

Explanation:

Namdapha National Park is the largest protected area in the Eastern Himalaya biodiversity hotspot and is located in Arunachal Pradesh in Northeast India. It shares its border with Myanmar. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





He never had any real hope in the affair from the beginning but being a cheerful hobbit he had not needed hope,as long as despair could be postponed.
-J.R.R. Tolkien The Two Towers