1:   Famous music director SD Burman belonged to the royal family of
Options:
  1. Meghalaya
  2. Nagaland
  3. Tripura
  4. Sikkim

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Kuala Lumpur is located at the confluence of Gombak river and the river
Options:
  1. Rajang
  2. Klang
  3. Gombak
  4. Katibas

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   During 18th century, JIGSAW puzzles were used to teach geography in
Options:
  1. India
  2. Japan
  3. England
  4. Argentina

Answer: Option 3

Explanation:

JIGSAW puzzles were actually dissected maps and they were used to teach geography in England. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which geographical line runs through Pacific and Arctic ocean?
Options:
  1. Magnetic Meridian
  2. International Date Line
  3. Prime Meridian
  4. Tropic of Capricorn

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Peninsula of Jutland is included in which European nation?
Options:
  1. Denmark
  2. Ireland
  3. UK
  4. Greece

Answer: Option 1

Explanation:

Denmark comprises of more than 480 islands, including peninsula of Jutland. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Alaska is a USA state situated on which coast?
Options:
  1. East Coast
  2. Gulf Coast
  3. Third Coast
  4. Pacific Coast

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which Indian state does not need any Border Security Force, if we think logically?
Options:
  1. Jammu & Kashmir
  2. Rajasthan
  3. Haryana
  4. Gujarat

Answer: Option 3

Explanation:

Haryana is a a landlocked state and does not share its border with any country. So logically, there is no need of any BSF. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Three countries produce over half of the world's gold. These are South Africa, Australia and
Options:
  1. USA
  2. China
  3. Nigeria
  4. Brazil

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Out of the various regions mentioned in India's national anthem, which one does not lie in India?
Options:
  1. Sindh
  2. Maratha
  3. Gujarat
  4. Punjab

Answer: Option 1

Explanation:

Sindh region lies in Pakistan now. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Foremost organised industrial city of India is
Options:
  1. Hyderabad
  2. Jamshedpur
  3. Mumbai
  4. Bengaluru

Answer: Option 2

Explanation:

Dorabji Jamshetji Tata founded Jamshedpur in 1907. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Hiduplah Untuk Memberi yang Sebanyak-banyaknya, Bukan untuk Menerima yang Sebanyak-banyaknya. (Pak Harfan)
-Andrea Hirata Laskar Pelangi