1:   The 'Sargasso Sea' is a region of the
Options:
  1. North Pacific Ocean
  2. North Atlantic Ocean
  3. South Atlantic Ocean
  4. North Sea

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following is considered as the largest lake in the world?
Options:
  1. Lake Victoria
  2. Lake Superior
  3. Caspian Sea
  4. Lake Baikal

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The 'Mariana Trench' is the deepest part of the world's oceans. It is located in the
Options:
  1. Atlantic Ocean
  2. Indian Ocean
  3. Arctic Ocean
  4. Pacific Ocean

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which of the following ocean currents is not a warm ocean current?
Options:
  1. Agulhas current
  2. Kuroshio current
  3. Gulf stream
  4. Falkland current

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following ocean currents of the world is associated with the Indian Ocean?
Options:
  1. Benguela current
  2. Kuroshio current
  3. Canaries current
  4. Agulhas current

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which is the deepest sea in the world?
Options:
  1. Caribbean Sea
  2. South China Sea
  3. Mediterranean Sea
  4. Bering Sea

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   What does the geological term 'Water table' refer to?
Options:
  1. The lower limit of the zone of saturation.
  2. The upper limit of the zone of saturation.
  3. The contact zone of permeable and impermeable rocks.
  4. Seepage of water into fissures lying below the earth's surface.

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   On average, how much salt is present in one litre of seawater around the world's oceans?
Options:
  1. 39 gm
  2. 37 gm
  3. 35 gm
  4. 32 gm

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The direction of ocean currents is reversed with season in the
Options:
  1. Pacific Ocean
  2. Atlantic Ocean
  3. Indian Ocean
  4. Mediterranean Sea

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which is the deepest hyper-saline lake in the world?
Options:
  1. Great Salt Lake
  2. Salton Sea
  3. Dead Sea
  4. Caspian Sea

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Everyone is lonely, we have to remember that life is to be lived one day at a time. You cannot worry about the past or future. Happiness is in the now.
-Claudia Gray