1:   In which of the following districts of the northern Indian state of Uttar Pradesh is the 'Harduaganj Thermal Power Station' located?
Options:
  1. Firozabad
  2. Aligarh
  3. Allahabad
  4. Azamgarh

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The state closest to Pondicherry is
Options:
  1. Orissa
  2. Tamil Nadu
  3. Tripura
  4. Gujarat

Answer: Option 2

Explanation:

Pondicherry is a Union territory of India and lies in the southern part of the Indian Peninsula. The areas of Pondicherry and Karaikal are bound by the state of Tamil Nadu Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Name the island near Indore At the confluence of Narmada and Kaveri rivers
Options:
  1. Omkareshwar
  2. Barren Island
  3. Majuli
  4. Divar

Answer: Option 1

Explanation:

Omkareshwar, the sacred island, shaped like the holiest of all Hindu symbols, 'Om', has drawn to it hundreds of generations of pilgrims. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Around one quarter of total area of India is covered by
Options:
  1. Ganga Basin
  2. Saraswati Basin
  3. Godavari Basin
  4. Indus Basin

Answer: Option 1

Explanation:

The Ganges basin is a part of the Ganges-Brahmaputra-Meghna basin draining 1,086,000 square kilometres in Tibet, Nepal, India and Bangladesh. It covers roughly one fourth area of India. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Name the lake which contains water from all the holy rivers and pools of India.
Options:
  1. Bindu Sagar Lake
  2. Vembanad Lake
  3. Pangog Tso Lake
  4. Hussain Sagar Lake

Answer: Option 1

Explanation:

Lying to the north of the Lingaraja Temple, the Bindusagar Lake is one of the popular tourist attractions of Bhubaneswar. It contains water from all the holy rivers and pools of India. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   India's first expressway was laid in
Options:
  1. Maharashtra
  2. Gujarat
  3. Tamil Nadu
  4. New Delhi

Answer: Option 2

Explanation:

Vadodara-Ahmedabad Expressway in Gujarat was the first Indian Expressway. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which famous lake is situated in Darjeeling?
Options:
  1. Dal
  2. Chilika
  3. Loktak
  4. Senchal

Answer: Option 4

Explanation:

Dal : Jammu & Kashmir Chilika : Orissa Loktak : Manipur Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Name the National Park near Port Blair.
Options:
  1. Mount Harriet National Park
  2. Kanha Tiger Reserve
  3. Periyar National Park
  4. Rajaji National Park

Answer: Option 1

Explanation:

Mount Harriet National Park is a national park located in the Andaman and Nicobar Islands Union territory of India, near Port Blair. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Panna National Park is located on the river
Options:
  1. Tapti
  2. Ken
  3. Son
  4. Damodar

Answer: Option 2

Explanation:

Panna National Park is located on the river Ken . It is just 32 kms from Khajuraho temples in Madhya Pradesh state of India. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Indian National Park which is situated on the banks of the river Brahmputra is
Options:
  1. Anshi National Park
  2. Dachigam National Park
  3. Kaziranga National Park
  4. Mollem National Park

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





I just hope I remember to tell my kids that they are as happy as I look in my old photographs. And I hope that they believe me.
-Stephen Chbosky The Perks of Being a Wallflower