1:   What does the letter 'C' in IGNCA, which is an autonomous institution under the Ministry of Culture in India, stand for?
Options:
  1. Centre
  2. Council
  3. Cultural
  4. Commission

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Where are the headquarters of the 'Sahitya Akademi' situated in India?
Options:
  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. New Delhi
  4. Kolkata

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The 'International Court of Justice' is composed of how many Judges?
Options:
  1. 10
  2. 12
  3. 15
  4. 18

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Where are the headquarters of the 'International Renewable Energy Agency' (IRENA) located?
Options:
  1. Doha
  2. Teheran
  3. Abu Dhabi
  4. Riyadh

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   'Alphabet' is the parent company of which of the following American multinational technology companies?
Options:
  1. Yahoo
  2. Google
  3. Microsoft
  4. Cisco

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Common Market was the another name for which famous organization ?
Options:
  1. NATO
  2. EEC
  3. WTO
  4. NYSE

Answer: Option 2

Explanation:

EEC i.e. European Economic Community was also known by the name of " Common Market". Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Oval Office is a famous office in the
Options:
  1. World Trade Center
  2. UNICEF
  3. White House
  4. Diet, Japan

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The flag of Switzerland was copied by
Options:
  1. UNICEF
  2. Red Cross
  3. WTO
  4. IMF

Answer: Option 2

Explanation:

Red Cross has the same flag as Switzerland. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   UN Secretary General retires at the age of
Options:
  1. 60 years
  2. 65 years
  3. 70 years
  4. No age criteria

Answer: Option 4

Explanation:

There is no as such criteria for retirement of a UN Secretary General on the basis of age. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   To prevent human suffering and health, society present in Israel is
Options:
  1. Red Shield of David
  2. Red Cross
  3. Red Crescent
  4. Red Star

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





The world's greatest achievers have been those who have always stayed focussed on their goals and have been consistent in their efforts.
-Roopleen Words to inspire the winner in YOU