1:   'Refrigeration' is a process of moving heat from one location to another in controlled conditions, in which the decomposition of food is
Options:
  1. retarded
  2. stopped
  3. speeded up
  4. delayed

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   'HIV' - the virus responsible for causing the deadly disease 'AIDS' - destroys
Options:
  1. haemoglobin
  2. RBCs in blood
  3. T cells in blood
  4. grey cells in brain

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   'Jaundice' usually affects which of the following parts of the human body?
Options:
  1. intestine
  2. liver
  3. stomach
  4. pancreas

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which among the following is one the chemical names for Vitamin E?
Options:
  1. Cyanocobalamin
  2. Carotene
  3. Riboflavin
  4. Tocopherol

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Compressed Natural Gas or CNG, which is used as an alternative transport fuel, is mainly composed of which of the following gases?
Options:
  1. Nitrogen
  2. Oxygen
  3. Methane
  4. Helium

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Why Folic Acid is essentially required for the human body?
Options:
  1. Because it helps in collagen formation that keeps teeth gums healthy.
  2. Because it inhibits the production of cholesterol in the body.
  3. Because it is essential for the formation of red blood cells and creation of new DNA.
  4. Because it promotes synthesis of prothrombin that is essential for normal clotting of blood.

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Cerebral malaria is caused by which of the following protozoan parasite?
Options:
  1. Plasmodium Falciparum
  2. Plasmodium Malariae
  3. Plasmodium Ovale
  4. Plasmodium Vivax

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which among the following is often referred to as "good cholesterol"?
Options:
  1. HDL
  2. LDL
  3. LSD
  4. BHC

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Epidemiological triad refers to which among the following combinations?
Options:
  1. agent, disease and environment
  2. host, disease and environment
  3. host, agent and disease
  4. host, agent and environment

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Milk is heated to which of the following temperatures for pasteurisation of milk by Flash method?
Options:
  1. 10 degree C
  2. 37 degree C
  3. 72 degree C
  4. 100 degree C

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.
-Audrey Hepburn