1:   The foundation of modern day Neurology was laid by
Options:
  1. Henri Gastaut
  2. Antonio Damasio
  3. Morris Bender
  4. Albrecht von Haller

Answer: Option 4

Explanation:

Albrecht von Haller was a Swiss biologist and he laid the foundation of modern day neurology. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   An international fixed temperature scale was proposed to the Swedish Academy of Sciences by
Options:
  1. Alfred Nobel
  2. Anders Celsius
  3. Svante Arrehenius
  4. Carl O. Nordling

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The leader of Save Narmada Movement was
Options:
  1. Medha Patkar
  2. Anu Aga
  3. Deep Joshi
  4. Geeta Mukherjee

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   On 31 December, 1999 which famous Russian President gave his resignation?
Options:
  1. Dmitry Medvedev
  2. Vladimir Putin
  3. Viktor Chernomyrdin
  4. Boris Yeltsin

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Ang Rita Sherpa, a skilled mountaineer is also known as
Options:
  1. White Tiger
  2. Snow Leopard
  3. Mountain Tiger
  4. Black Cheetah

Answer: Option 2

Explanation:

Ang Rita aka Angrita Sherpa is a mountain climber who has climbed Mount Everest ten times without the use of supplemental oxygen and is thus known as "The Snow Leopard". Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which of the following is especially used in the treatment of allergies?
Options:
  1. allergen
  2. analgesic
  3. antihistamine
  4. antipyretic

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   "Generations to come, it may well be, will scarce believe that such a man as this one ever in flesh and blood walked upon this Earth." Which of the following persons said this in his admiration for Mahatma Gandhi?
Options:
  1. Romain Rolland
  2. George Bernard Shaw
  3. Albert Einstein
  4. Rabindranath Tagore

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   "Nehru is a patriot, while Jinnah is a politician," was once remarked by which of the following persons?
Options:
  1. Abdul Ghaffar Khan
  2. Maulana Abul Kalam Azad
  3. Sir Muhammad Iqbal
  4. Mahatma Gandhi

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which of the following posts were not held by C. Rajagopalachari?
Options:
  1. Governor-General of India
  2. Chief Minister of Madras state
  3. Law Minister of India
  4. Governor of West Bengal

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   'Yoshiro Mori' is a former Prime Minister of which of the following Asian nations?
Options:
  1. China
  2. Japan
  3. South Korea
  4. Vietnam

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





But I give you my word, in the entire book there is nothing that cannot be said aloud in mixed company. And there is, also, nothing that makes you a bit the wiser. I wonder--oh, what will you think of me--if those two statements do not verge upon the synonymous.
-Dorothy Parker Constant Reader