1:   Vallathol Narayana Menon is a well known Indian poet. He wrote in
Options:
  1. Malayalam
  2. Tamil
  3. Telugu
  4. Sanskrit

Answer: Option 1

Explanation:

Vallathol Narayana Menon was a poet in the Malayalam language, which is spoken in the south Indian state of Kerala Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Name the first woman to lead a UN Agency.
Options:
  1. Rosa Parks
  2. Susan B. Anthony
  3. Amelia Earhart
  4. Gro Harlem Brundtland

Answer: Option 4

Explanation:

Gro Harlem Brundtland is a Norwegian politician, who served three terms as Prime Minister of Norway and as Director-General of the World Health Organization from 1998 to 2003 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Name the youngest post graduate of the World.
Options:
  1. Saul Kripke
  2. Teresa Milanollo
  3. Tathagat Avatar Tulsi
  4. Carl Friedrich Gauss

Answer: Option 3

Explanation:

He completed high school at the age of nine, earned a B.Sc. at the age of ten and a M.Sc. at the age of twelve from Patna Science College (Patna University). Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   UK based Indian business tycoon who earned the title of Lord was
Options:
  1. Er. Ramakrishna Iyyer
  2. Dr. Hargun Mehta
  3. Er. Himesh Juglani
  4. Dr. Swaraj Paul

Answer: Option 4

Explanation:

Swaraj Paul, Baron Paul, PC (born 18 February 1931) is an Indian-born, British-based business magnate and philanthropist. In December 2008 he was appointed deputy speaker of the Lords Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The longest reigning living Monarch of the World is
Options:
  1. Elizabeth II
  2. Abdul Halim
  3. Bhumibol Adulyadej
  4. Hassanal Bolkiah

Answer: Option 3

Explanation:

Elizabeth II of UK reigned for 64 years ; Abdul Halim of Malaysia reigned for 57 years; Bhumibol Adulyadej of Thailand reigned for 69 years and Hassanal Bolkiah of Brunel reigned for 48 years till date. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Rasipuram Krishnaswamy Laxman is an outstanding cartoonist of India. He is the brother of
Options:
  1. Vikram Seth
  2. R.K. Narayan
  3. Anita Desai
  4. Shobha De

Answer: Option 2

Explanation:

Laxman is the younger brother of late novelist R.K. Narayan. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Henrik Johan Ibsen was a famous dramatist. He Belonged to
Options:
  1. Peru
  2. Norway
  3. South Africa
  4. Japan

Answer: Option 2

Explanation:

Henrik Johan Ibsen was a major 19th-century Norwegian playwright, theatre director, and poet. Peer Gynt was his famous play published in 1867 and performed for the first time in 1876. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   US Space shuttle Columbia was commanded by
Options:
  1. Eileen Collins
  2. Carl Sagan
  3. James Cuffey
  4. Margaret Burbidge

Answer: Option 1

Explanation:

Eileen Marie Collins is a retired NASA astronaut and a retired United States Air Force colonel. A former military instructor and test pilot, Collins was the first female pilot and first female commander of a Space Shuttle Columbia. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The first European city was established in the New World by
Options:
  1. David Livingstone
  2. Christopher Columbus
  3. Alexander Mackenzie
  4. Henry Hudson

Answer: Option 2

Explanation:

La Isabela in Puerto Plata, Dominican Republic was one of the first European settlements in the Americas. La Navidad, established by Christopher Columbus a year earlier and just slightly to the west of La Isabela, in what is present day Haiti, is considered the first in the New World. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   First MP of American descent to become a member of House of Commons, London was
Options:
  1. Dawn Butler
  2. Iain Duncan Smith
  3. Jonathan Sayeed
  4. Nancy Astor

Answer: Option 4

Explanation:

Nancy Witcher Langhorne Astor, Viscountess Astor, CH was the first female Member of Parliament to take her seat. She was an American-born English socialite. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





The more details, depth and thought you put into your ideas the more valuable they become.
-Simon Zingerman We All Need Heroes: Stories of the Brave and Foolish