1:   Who was crowned Queen of Pop at the age of sixty?
Options:
  1. Shreya
  2. Gauhar Jaan
  3. Asha Bhonsle
  4. Kajjanbai

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Name the Indian freedom movement leader who passed away in Peshawar in 1987?
Options:
  1. Maulana Abul Kalam Azad
  2. Khan Abdul Ghaffar Khan
  3. Batukeshwar Dutt
  4. Choudhry Rahmat Ali

Answer: Option 2

Explanation:

Upon his death in 1988 in Peshawar under house arrest, following his will, he was buried at his house in Jalalabad, Afghanistan Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   To introduce the Gregorian calendar, some errors were corrected in the Julian Calendar. Who performed this task?
Options:
  1. Pope Gregory XIII
  2. Pope Gregory XI
  3. Pope Gregory X
  4. Pope Gregory VIII

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   2 Indian writers who feature in the list 100 Best Novelists of the 20th century are
Options:
  1. Khushwant Singh and Mulk Raj Anand
  2. Ruskin Bond and Nirendranath Chakraborty
  3. V.S. Naipaul and Salman Rushdie
  4. Upamanyu Chatterjee and Sharat Chandra Chattopadhyay

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The painting named "Fool in a Trance" was painted by
Options:
  1. Raphael
  2. Canaletto
  3. Paul Klee
  4. Pontormo

Answer: Option 3

Explanation:

The important thing to note about this painting was that it was drawn with one continuous line. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   American surgeon R.H. Lawler is known for the first successful
Options:
  1. Heart Transplant
  2. Kidney Transplant
  3. Cornea Transplant
  4. Liver Transplant

Answer: Option 2

Explanation:

Dr. Richard H. Lawler performed the world's first kidney transplant surgery in 1950 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following Indian social reformers from Maharashtra was known as 'Lokhitwadi'?
Options:
  1. Pandita Ramabai
  2. Gopal Krishna Gokhale
  3. Mahadev Govind Ranade
  4. Gopal Hari Deshmukh

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Who is known as The master of Romantic Manodharma ?
Options:
  1. Mali Ayyar
  2. Madurai Mani Ayyar
  3. Mani Krishnaswami
  4. Palghat Ayyar

Answer: Option 2

Explanation:

Madurai Mani Ayyar was a Carnatic Vocalist. He was 'manodharma; improvisation personified; a perfect architect whose spirit of romanticism and adventure carried his rendition to dizzy heights Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Vallathol Narayana Menon is a well known Indian poet. He wrote in
Options:
  1. Malayalam
  2. Tamil
  3. Telugu
  4. Sanskrit

Answer: Option 1

Explanation:

Vallathol Narayana Menon was a poet in the Malayalam language, which is spoken in the south Indian state of Kerala Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Name the first woman to lead a UN Agency.
Options:
  1. Rosa Parks
  2. Susan B. Anthony
  3. Amelia Earhart
  4. Gro Harlem Brundtland

Answer: Option 4

Explanation:

Gro Harlem Brundtland is a Norwegian politician, who served three terms as Prime Minister of Norway and as Director-General of the World Health Organization from 1998 to 2003 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





Each suburban wife struggles with it alone. As she made the beds, shopped for groceries, matched slipcover material, ate peanut butter sandwiches with her children, chauffeured Cub Scouts and Brownies, lay beside her husband at night- she was afraid to ask even of herself the silent question-- 'Is this all?
-Betty Friedan The Feminine Mystique