1:   The star spangled banner is written by
Options:
  1. Elvis Presley
  2. Mark Twain
  3. ?Francis Scott Key
  4. Herman Melville

Answer: Option 3

Explanation:

"The Star-Spangled Banner" is the national anthem of the United States of America. The lyrics come from "Defence of Fort M'Henry" a poem written on September 13, 1814 by the 35-year-old lawyer and amateur poet Francis Scott Key after witnessing the bombardment of Fort McHenry by British ships of the Royal Navy in Baltimore Harbor during the Battle of Fort McHenry in the War of 1812. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Jawaharlal Nehru was the most famous student of which books?
Options:
  1. Ferdinand
  2. Charlotte
  3. BFG
  4. Hobbit

Answer: Option 1

Explanation:

The Story of Ferdinand is the best known work written by American author Munro Leaf and illustrated by Robert Lawson. The children's book tells the story of a bull who would rather smell flowers than fight in bullfights. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   First woman to be elected president of SGPC in the year 1999 is
Options:
  1. Bibi Harsimrat Kaur
  2. Bibi Jagir Kaur
  3. Bibi Mehar Kaur
  4. Bibi Gurfateh Kaur

Answer: Option 2

Explanation:

Bibi Jagir Kaur was the first woman to be elected as the president of the SGPC in 1999. She had held the same post from March 1999 to November 2000 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Who introduced the idea of stored programme in computer?
Options:
  1. Alan Turing
  2. Ada Lovelace
  3. John von Neumann
  4. Donald Knuth

Answer: Option 3

Explanation:

The idea was introduced in the late 1940s by John von Neumann, who proposed that a program be electronically stored in binary-number format in a memory device so that instructions could be modified by the computer as determined by intermediate computational results. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Name the Indian cricketer who played for both India and England.
Options:
  1. Abdul Hafeez Kardar
  2. Iftikhar Ali Khan
  3. Gul Mohammad
  4. Amir Elahi

Answer: Option 2

Explanation:

Abdul Hafeez Kardar , Gul Mohammad and Amir Elahi have played for both India and Pakistan. Iftikhar Ali Khan, the 8th Nawab of Pataudi, is the only cricketer to have played for both England and India. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Who were the first aviators to fly non-stop across the Atlantic?
Options:
  1. John Alcock and Arthur Brown
  2. Bert Acosta and Buzz Aldrin
  3. Scott Anderson and Neil Armstrong
  4. Ludovic Arrachart and Jacqueline Auriol

Answer: Option 1

Explanation:

John Alcock and Arthur Brown land their Vickers Vimy airplane in a bog in Clifden, Ireland, marking the end of the first nonstop flight across the Atlantic in 1919. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   "The Birth of Venus" was painted in 1485 by
Options:
  1. Canaletto
  2. Titian
  3. Raphael
  4. Sandro Botticelli

Answer: Option 4

Explanation:

Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi, known as Sandro Botticelli, was an Italian painter of the Early Renaissance. The Birth of Venus is a painting by Sandro Botticelli generally thought to have been painted in the mid 1480s Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Name the right wing Spanish general who lead an army mutiny in Morocco in 1936.
Options:
  1. Juan del Aguila
  2. Ramon Acha Caamano.
  3. Jose Fernando
  4. Francisco Franco

Answer: Option 4

Explanation:

Francisco Paulino Hermenegildo Teodulo Franco Bahamonde , more commonly known as Francisco Franco, was a Spanish general. He was well respected in the Spanish Moroccan Army and lead an army mutiny in Morocco in 1936. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Vedantam Satyanarayana Sarma and Vempati Chinna Satyam are the two most sought after Gurus of which classical dance of India?
Options:
  1. Kathak
  2. Manipuri
  3. Kuchipudi
  4. Bharat Natayam

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   For his contribution to Beijing's agricultural sector, which Indian won Friendship Medal in 2015?
Options:
  1. Sanjaya Rajaram
  2. Gurdial Sidhu
  3. Bikram Gill
  4. Ravi Singh

Answer: Option 4

Explanation:

Ravi Singh, a chief wheat breeder and distinguished scientist at the International Maize and Wheat Improvement Center (CIMMYT), was among 50 foreigners from 21 countries working in China, who received the prestigious Friendship award in Beijing in recognition of their contributions to China's development. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Desperation is the raw material of drastic change. Only those who can leave behind everything they have ever believed in can hope to escape.
-William S. Burroughs