1 : Which of the following persons is credited with creating the name 'Pakistan'?
Options:
  1. Choudhary Rahmat Ali
  2. Muhammad Ali Jinnah
  3. Khawaja Nazimuddin
  4. Maulana Barkatullah

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2 : The original name of which of the following spiritual gurus was 'Vishwambhar Mishra'?
Options:
  1. Swami Vivekananda
  2. Dayananda Saraswati
  3. Chaitanya Mahaprabhu
  4. Ramakrishna Paramahansa

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3 : Which of the following legendary personalities was chosen as the 'Person of the Century' by Time Magazine in 1999?
Options:
  1. Mahatma Gandhi
  2. Albert Einstein
  3. Winston Churchill
  4. F. D. Roosevelt

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4 : In which of the following annual issues of the Time Magazine, Mahatma Gandhi was named as 'Man of the Year'?
Options:
  1. 1924
  2. 1930
  3. 1942
  4. 1948

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5 : Mahatma Gandhi was nominated for the Nobel Peace Prize award, how many times?
Options:
  1. Never, because it is not given posthumously.
  2. 4 times.
  3. 5 times.
  4. 3 times.

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6 : Gangadhar, a police officer in Delhi was the grandfather of which famous Indian PM?
Options:
  1. Jawaharlal Nehru
  2. Lal Bahadur Shastri
  3. Narsimha Rao
  4. Deve Gowda

Answer: Option 1

Explanation:

Gangadhar Nehru was an Indian police officer, who served as the last kotwal of Delhi (Chief of police) in the court of Bahadur Shah II, before the position was abolished following the Indian Rebellion of 1857. He was the father of freedom fighter Motilal Nehru and grandfather of India's first Prime Minister, Jawaharlal Nehru, and thus part of the Nehru-Gandhi family Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7 : Indira Gandhi was once a student of Badminton School of
Options:
  1. Dubai
  2. Paris
  3. Bangkok
  4. Bristol

Answer: Option 4

Explanation:

Badminton School is an independent, boarding and day school for girls aged 3 to 18 years situated in Westbury-on-Trym, Bristol, England. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8 : The star spangled banner is written by
Options:
  1. Elvis Presley
  2. Mark Twain
  3. ?Francis Scott Key
  4. Herman Melville

Answer: Option 3

Explanation:

"The Star-Spangled Banner" is the national anthem of the United States of America. The lyrics come from "Defence of Fort M'Henry" a poem written on September 13, 1814 by the 35-year-old lawyer and amateur poet Francis Scott Key after witnessing the bombardment of Fort McHenry by British ships of the Royal Navy in Baltimore Harbor during the Battle of Fort McHenry in the War of 1812. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9 : Jawaharlal Nehru was the most famous student of which books?
Options:
  1. Ferdinand
  2. Charlotte
  3. BFG
  4. Hobbit

Answer: Option 1

Explanation:

The Story of Ferdinand is the best known work written by American author Munro Leaf and illustrated by Robert Lawson. The children's book tells the story of a bull who would rather smell flowers than fight in bullfights. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10 : First woman to be elected president of SGPC in the year 1999 is
Options:
  1. Bibi Harsimrat Kaur
  2. Bibi Jagir Kaur
  3. Bibi Mehar Kaur
  4. Bibi Gurfateh Kaur

Answer: Option 2

Explanation:

Bibi Jagir Kaur was the first woman to be elected as the president of the SGPC in 1999. She had held the same post from March 1999 to November 2000 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Friendship marks a life even more deeply than love. Love risks degenerating into obsession, friendship is never anything but sharing.
-Elie Wiesel