1:   The 'International Day for Tolerance' is annually observed on which of the following days?
Options:
  1. October 16
  2. November 16
  3. December 16
  4. January 16

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following days, celebrated every year in India on 9 January, commemorates the return of Mahatma Gandhi to India from South Africa?
Options:
  1. Rashtriya Ekta Diwas
  2. Pravasi Bharatiya Diwas
  3. Kisan Diwas
  4. Sadbhavana Diwas

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In the month of July, the nation which celebrates its Independence Day is
Options:
  1. Afghanistan
  2. Ghana
  3. USA
  4. Iraq

Answer: Option 3

Explanation:

USA celebrates its Independence Day on 4 July. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The first thermonuclear fusion device was exploded by US in
Options:
  1. 1952
  2. 1954
  3. 1956
  4. 1958

Answer: Option 1

Explanation:

On November 1, 1952, the Teller-Ulam configuration was tested at full scale in the "Ivy Mike" shot at an island in the Enewetak Atoll, with a yield of 10.4 megatons (over 450 times more powerful than the bomb dropped on Nagasaki during World War II). Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Henry Ford presented the "Model T" in the market in the year
Options:
  1. 1899
  2. 1908
  3. 1921
  4. 1932

Answer: Option 2

Explanation:

The Ford Model T is an automobile that was produced by Ford Motor Company from October 1, 1908, to May 26, 1927.It is generally regarded as the first affordable automobile, the car that opened travel to the common middle-class American; some of this was because of Ford's efficient fabrication, including assembly line production instead of individual hand crafting Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In which year was the Carbon-14 dating developed?
Options:
  1. 1937
  2. 1947
  3. 1951
  4. 1953

Answer: Option 2

Explanation:

The method was developed by Willard Libby in the year 1947s and soon became a standard tool for archaeologists. Libby received the Nobel Prize for his work in 1960. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   In which year did surgeons conduct a blood transfusion for an unborn or undelivered baby?
Options:
  1. 1969
  2. 1966
  3. 1965
  4. 1963

Answer: Option 4

Explanation:

It was performed by the surgeons of New Zealand in 1963. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Teddy Bears were first made in
Options:
  1. 1902
  2. 1905
  3. 1911
  4. 1913

Answer: Option 1

Explanation:

Teddy Bears were first made in the year 1902 and named after the American President - 'Teddy' Roosevelt who loved bears and a candy store owner in Brooklyn named a stuffed bear after him. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   First postage stamp was produced in the Year
Options:
  1. 1853
  2. 1753
  3. 1653
  4. 1553

Answer: Option 3

Explanation:

First postage stamp was produced in the Year 1653 in France, Paris. Significant about this postage stamp was that it enabled the sender rather than receiver to pay the cost of postage. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Mail Coach service began in the year
Options:
  1. 1884
  2. 1784
  3. 1701
  4. 1649

Answer: Option 2

Explanation:

In Great Britain, the mail coach or post coach was a horse-drawn carriage that carried mail deliveries, from 1784. The postal delivery service in Britain had existed in the same form for about 150 years - from its introduction in 1635, mounted carriers had ridden between "posts" Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





All the time you're saying to yourself, 'I could do that, but I won't,'--which is just another way of saying that you can't.
-Richard P. Feynman Surely You're Joking Mr. Feynman!