1:   When water is added to quick lime, the reaction is
Options:
  1. exothermic
  2. endothermic
  3. photochromic
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In the reaction H2+Cl2=2HCl+44 K cal, heat of formation of HCl is
Options:
  1. 44 K cal
  2. 44000 K cal
  3. 22 K cal
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Heat of neutralization of an acid and base is 13.7 k cal when
Options:
  1. acid and base both are weak
  2. acid is weak and base is strong
  3. acid and base both are strong
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Evaporation of water is
Options:
  1. an exothermic reaction
  2. an endothermic reaction
  3. no heat changes occur
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   During the isothermal expansion of an ideal gas
Options:
  1. internal energy increases
  2. enthalpy decreases
  3. enthalpy remains constant
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   If enthalpy of B be less than that of A, the reaction A=B will be
Options:
  1. endothermic
  2. exothermic
  3. instantaneous
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   If enthalpy of B be greater than that of A, the reaction A=B will be
Options:
  1. endothermic
  2. exothermic
  3. instantaneous
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   By combustion of 2gm methane 25 kcal heat is produced. Heat of combustion of methane is
Options:
  1. 100 kcal
  2. 200 k cal
  3. 400 kcal
  4. 300 k cal

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Heat of neutralization of strong acid and strong base is equal to
Options:
  1. +57.32 J
  2. -57.32 kJ
  3. +13.7 J
  4. -13.7kJ

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The value of which enthalpy is always negative
Options:
  1. enthalpy of formation
  2. enthalpy of solution
  3. enthalpy of combustion
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Argue not concerning God,.re-examine all that you have been told at church or school or in any book, dismiss whatever insults your soul.
-Walt Whitman