1:   Neutrons carry------ charges
Options:
  1. positive
  2. negative
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The number of electrons present in an orbit is 2n2 was proposed by the scientist
Options:
  1. Einstein
  2. Niel
  3. Bohr Bury
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Einstein was awarded noble prize for the discovery of
Options:
  1. photo chemical effect
  2. photo synthesis
  3. DNA model
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Magnetic quantum number for last electron of sodium is
Options:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 0

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Transition of electron from fourth energy level to first in hydrogen spectrum forms lines in ------ series
Options:
  1. pythan
  2. Lyman
  3. Newton
  4. A.B.

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Wave function of electron in atom and molecule are called
Options:
  1. orbitals
  2. energy
  3. path
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Energy packets of light radiation are called
Options:
  1. pherons
  2. photons
  3. bundles
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Isotopes have same number of
Options:
  1. protons
  2. neutrons
  3. nucleons
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   When electron jumps form L shell to M shell, it occurs
Options:
  1. emission of energy
  2. absorption of energy
  3. emission of X ray
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Radiation with maximum wavelength
Options:
  1. infra red
  2. radio waves
  3. X- ray
  4. UV

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Sacrifice is a part of life. It's supposed to be. It's not something to regret. It's something to aspire to.
-Mitch Albom The Five People You Meet in Heaven