1:   In a chemical reaction, ------participate
Options:
  1. all the electrons
  2. valence electron
  3. protons
  4. electron and proton

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The shells or orbits are denoted by
Options:
  1. K,L,M,N,---------
  2. A,B,C,D,-------
  3. a,b,c,d, -------
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The total number of electrons present in the outermost shell of magnesium is
Options:
  1. 4
  2. 2
  3. 3
  4. 1

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Electron revolve around the nucleus in definite circular paths called orbit. This was suggested by
Options:
  1. Thomson
  2. Rutherford
  3. Bohr
  4. Dalton

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Oxygen has ------isotopes.
Options:
  1. 2
  2. 4
  3. 3
  4. 5

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Entire positive charge in an atom is concentrated in a small area at its center called nucleus. This was suggested by
Options:
  1. Thomson
  2. Rutherford
  3. Bohr
  4. Dalton

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Protium, deuterium and tritium are the isotopes of
Options:
  1. oxygen
  2. nitrogen
  3. hydrogen
  4. carbon

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Carbon has three isotopes, whose mass numbers are
Options:
  1. 11,12,13
  2. 12,13,14
  3. 14,15,16
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Mass of a neutron is equal to
Options:
  1. the mass of an electron
  2. half of mass of an electron
  3. the mass of a proton
  4. half the mass of a proton

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The mass of proton is the same as that of
Options:
  1. carbon atom
  2. an electron
  3. hydrogen ion
  4. oxygen atom

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Chemistry Questions on :




Download StudyAlways app from google play





When thought is in bondage the truth is hidden, for everything is murky and unclear, and the burdensome practice of judging brings annoyance and weariness. What benefit can be derived from distinctions and separations?
-Sengcan Hsin Hsin Ming