1:   Fibres made from polyamides are
Options:
  1. PTFE
  2. Orlon
  3. PAN
  4. Buna-S

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Nitrile rubber is a copolymer of
Options:
  1. Isopropene and isoprene
  2. Isobutyne and acetylne
  3. Butadiene and acrylonitrile
  4. Styrene and butadiene

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   What makes up Nylon Threads?
Options:
  1. Polyamide polymer
  2. Polyester polymer
  3. Polyvinyl polymer
  4. Polyethylene Polymer

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which is a chain growth polymer?
Options:
  1. Nucleic Acid
  2. Polystyrene
  3. Protein
  4. Starch

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Acetate rayon is prepared from
Options:
  1. Acetic acid
  2. Glycerol
  3. Starch
  4. Cellulose

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The polymer which has amide linkage is
Options:
  1. Nylon-66
  2. terylene
  3. teflon
  4. Bakelite

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Dimethyl terephthalate and ethylene glycol react to form
Options:
  1. Nylon-6
  2. Nylon-66
  3. Dacron
  4. Neoprene

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which one of the following is used to make non stick cookware
Options:
  1. PVC
  2. polystyrene
  3. polyethylene terephthalate
  4. poly tetra fluoro ethylene

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The basis of the mode of t heir formation. the polymers can be classified
Options:
  1. as addition polymers only
  2. as condensation polymers only
  3. as copolymers
  4. both as addition and condensation polymers

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following contains isoprene units
Options:
  1. Nylon-66
  2. Natural rubber
  3. polyethylene
  4. Dacron

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Chemistry Questions on :




Download StudyAlways app from google play





There is no problem that greater consciousness and compassion, enjoined with positive resolve of will cannot solve.
-Bryant McGill Voice of Reason