1:   According to VSEPR theory, the most probable shape of the molecule having 4 electron pairs in the outer shell of the central atom is
Options:
  1. linear
  2. tetrahedral
  3. hexahedral
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Structure of ammonia is
Options:
  1. trigonal
  2. tetrahedral
  3. pyramidal
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Bond angle in water molecule is
Options:
  1. 180
  2. 109
  3. 104.5
  4. 90

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   An electrovalent bond between two atoms is formed by which of the following
Options:
  1. electron nuclear attraction
  2. electron sharing
  3. electron transfer
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   A covalent bond between two atoms is formed by which of the following
Options:
  1. electron nuclear attraction
  2. electron sharing
  3. electron transfer
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which of the following is linear
Options:
  1. SO2
  2. NO2 +
  3. NO2 -
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Hydrogen bonding is not present in
Options:
  1. glycering
  2. water
  3. hydrogenfluoride
  4. none of these

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The triple bond between N atoms of nitrogen molecule consists of
Options:
  1. three sigma bonds
  2. one sigma and two pi bonds
  3. three pi bonds
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Hydrogen bond is present in
Options:
  1. HF
  2. HCl
  3. HBr
  4. HI

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Hydrogen bond is formed when in the compound there is present hydrogen and
Options:
  1. strong electro negative atoms
  2. strong electro positive atom
  3. metal atom with filled d sub shell
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I love the LORD, for he heard my voice he heard my cry for mercy. Because he turned his ear to me, I will call on him as long as I live. (Psalms 6: - NIV)
-Anonymous Holy Bible: New International Version