1:   Example of zwitter ion is ------
Options:
  1. Phenyl alanine
  2. Calcium oxalate
  3. Ammonium acetate
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Peptides on hydrolysis gives -------
Options:
  1. amides
  2. aminoacids
  3. ammonia
  4. alcohol

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Human digestive system does not hydrolyse
Options:
  1. Maltose
  2. Starch
  3. Cellulose
  4. Glucose

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The bond that decides the secondary structure of a protein is
Options:
  1. Ionic Bond
  2. Hydrogen Bond
  3. Covalent Bond
  4. Coordinate Bond

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   An example of molecular disease is
Options:
  1. Cancer
  2. Allergy
  3. Measles
  4. Anaemia

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Alpha D(+) glucose and Beta(+) glucose are
Options:
  1. Enantiomers
  2. Geometrical Isomers
  3. Epimers
  4. Anomers

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which statement is correct ?
Options:
  1. Cellulose is a polymer of alpha glucose.
  2. Sucrose is a polymer of alpha glucose.
  3. Starch is a polymer of alpha glucose.
  4. Starch is a polymer of cellobiose.

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Phospholipids are esters of glycerol with
Options:
  1. One carboxylic acid residue and one phosphate group
  2. Two carboxylic acid residue and one phosphate group
  3. Three carboxylic acid residue and one phosphate group
  4. One carboxylic acid residue and two phosphate group

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which of the following is an example of a globular protein
Options:
  1. Keratin
  2. insulin
  3. collagen
  4. myoglobin

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Galactose is converted into glucose in
Options:
  1. mouth
  2. stomach
  3. liver
  4. intestine

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Chemistry Questions on :




Download StudyAlways app from google play





Hope and faith goes hand-in-hand, because without hope there is no faith. The same goes with want and needs, without any wants, there no need to have a need
-Temitope Owosela