1:   Imperviousness of cork is due to
Options:
  1. cutin
  2. pectin
  3. suberin
  4. chitin

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following is secondary lateral meristem
Options:
  1. phellogen
  2. phellem
  3. phelloderm
  4. fascicular cambium

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Alburnum is name given to
Options:
  1. heart wood
  2. sap wood
  3. soft wood
  4. hard wood

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Soft wood is non porous wood as it lacks
Options:
  1. sieve tubes
  2. xylem fibers
  3. tracheids
  4. vessels

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The main constituent of the soft wood are
Options:
  1. vessels
  2. vessels and tracheids
  3. tracheids
  4. sieve tubes

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Soft wood is produced in
Options:
  1. angiosperms
  2. gymnosperms
  3. both 1 and 2
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Knots are found in woody plants due to
Options:
  1. development of scars
  2. wounds
  3. insect attack
  4. burying of branch bases

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Fascicular cambium and interfascicular cambium both are
Options:
  1. intercalary meristem
  2. apical meristem
  3. lateral meristem
  4. subapical meristem

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Spring wood is also called
Options:
  1. late wood
  2. early wood
  3. sap wood
  4. heart wood

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   During secondary growth which of the following get crushed
Options:
  1. pith
  2. secondary medullary rays
  3. secondary xylem elements
  4. primary phloem

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





BREAKING NEWS: You're awesome and designed for success live this day accordingly!
-Steve Maraboli Unapologetically You: Reflections on Life and the Human Experience