1:   Select the pairs of animals which has non glandular skin?
Options:
  1. Snake and Frog
  2. Frog and Pigeon
  3. Chameleon and Turtle
  4. Crocodile and Tiger

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In which family marginal placentation is seen?
Options:
  1. Malvaceae
  2. Cucurbitaceae
  3. Leguminosae
  4. Brassicaceae

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which of the following plants is used to extract the blue dye?
Options:
  1. Trifolium
  2. Indigofera
  3. Cassia
  4. Lupin

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The type of placentation occurring in Brassicaceaae family is ---------
Options:
  1. Marginal placentation
  2. Parietal placentation
  3. Axile placentation
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Sequoia is a --------
Options:
  1. angiosperm
  2. herb
  3. pteridophyte
  4. gymnosperm

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Megasporophyll of gymnosperms is homologous to ---------- of angiosperms
Options:
  1. stamen
  2. carpel
  3. sepal
  4. petal

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Protonema is
Options:
  1. haploid and is found in mosses
  2. diploid and is found in liverworts
  3. haploid and found in pteridophyte
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The life cycle pattern exhibited by seed-bearing plants are ----------
Options:
  1. Haplontic
  2. Diplontic
  3. Haplo-diplontic
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which option includes liverworts only?
Options:
  1. Polytrichum,Marchantia
  2. Riccia,Funaria
  3. both of the above
  4. Riccia,Marchantia

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   A sterile jacket around gamentangia is found in ----------
Options:
  1. bryophytes
  2. algae
  3. fungi
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Botany Questions on :




Download StudyAlways app from google play





She tried to make the pain go away by telling herself it was for the best, that it was all part of God's plan, that she would one day see the wisdom behind it. But despite the her efforts to appease her restless souls, she felt a cold chill take over her, inside and out. Ameera Al Hakawati, Desperate in Dubai,
-