1:   Dry heat destroys microorganisms by which method?
Options:
  1. Lysis
  2. Oxidation
  3. Reduction
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Hospital dressing should be best disposed by -----------
Options:
  1. Incineration
  2. Dumping
  3. Autoclaving
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   A gram positive organism which produces swarming on culture medium is ---------
Options:
  1. Proteus
  2. Clostridium
  3. Salmonella
  4. Staphylococcus

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Antibiotic sensitivity testing is most effective with --------
Options:
  1. Blood agar
  2. Nutrient agar
  3. Chocolate agar
  4. Hilton agar

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Dorset's egg medium is used for cultivation of ---------
Options:
  1. Staphylococcus
  2. Streptococcus
  3. Mycobacterium
  4. Gonococcus

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Proteins are removed by treatment with
Options:
  1. protease
  2. chitinase
  3. ribonuclease
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   RNA is removed by the treatment with------
Options:
  1. protease
  2. ribonuclease
  3. chitinase
  4. cellulase

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   An antibiotic resistance gene in a vector usually helps in the selection of ---------
Options:
  1. transformed cells
  2. competent cells
  3. both of the above
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   An enzyme catalysing the removal of nucleotides from the ends of DNA is
Options:
  1. DNA ligase
  2. Hind 11
  3. endonuclease
  4. exonuclease

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The most important feature in a plasmid to be used as a vector is -----
Options:
  1. origin of replication
  2. presence of selectable marker
  3. its size
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





If you want to give yourself a fair chance to succeed, never expect too much too soon
-Po Bronson