1:   Dipicolinic acid is a substance found in bacterial ---------
Options:
  1. spores
  2. cell wall
  3. Nucleus
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The first vaccination was produced against --------
Options:
  1. small pox
  2. Rabies
  3. both of the above
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Active immunity by vaccination is by injecting ---------
Options:
  1. Killed organisms
  2. Bacterial toxoids
  3. Give attenuated organisms
  4. all of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The anaphylaxis should be treated first with -------
Options:
  1. Steroids
  2. Epinephrine
  3. Antibiotics
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   A hapten functions as -------
Options:
  1. Reagin
  2. Precipitin
  3. Partial antigen
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The term epitope refers to -------
Options:
  1. Hapten
  2. Smallest antigenic determinant
  3. both of the above
  4. Immunogen

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The antibody active against parasitic infections is --------
Options:
  1. IgG
  2. IgE
  3. IgM
  4. IgD

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Pentamer antibody is --------
Options:
  1. IgM
  2. IgA
  3. IgG
  4. IgD

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The most consistent finding in serodiagnosis of acute infection is ---------
Options:
  1. Falling antibody titre
  2. Rising antibody titre
  3. High antibody titre
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Signs and symptoms are prominent in which stage of disease?
Options:
  1. Prodromal
  2. Fastigium
  3. Defection
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





The deepest secret is that life is not a process of discovery, but a process of creation. You are not discovering yourself, but creating yourself anew. Seek therefore, not to find out Who You Are, but seek to determine Who You Want to Be.
-Neale Donald Walsch