1:   The group of bacteria which produces maximum number of diseases is ---------
Options:
  1. Staphylococci
  2. Streptococci
  3. Neisseria
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Germ tubes are formed mainly by -----------
Options:
  1. Candida albicans
  2. Candida tropicalis
  3. both of the above
  4. Candida stellatoidea

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Mycotic abscesses are due to ----------
Options:
  1. Fungal infection
  2. Bacterial infection
  3. Viral infection
  4. Mixed infection

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Fungal infection of human beings is called as ---------
Options:
  1. Fungosis
  2. Micromia
  3. Mycosis
  4. Mucorsis

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following do not have latent infection?
Options:
  1. Chickenpox
  2. Smallpox
  3. Mumps
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Half-life of free HIV in plasma is -------
Options:
  1. 3 months
  2. 6 hours
  3. 1 hours
  4. 12 hours

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   ELISA is --------
Options:
  1. A radiologic procedure
  2. A name of scientist
  3. An enzymatic immune reaction
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which among the following virus does not cause skin lesions?
Options:
  1. Orthomyxo virus
  2. Herpes virus
  3. both of the above
  4. noneof the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which among the following is a zoonotic disease?
Options:
  1. Typhoid
  2. Anthrax
  3. Cholera
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Rose spots of abdomen is associated with --------
Options:
  1. Shigella
  2. Salmonella
  3. E.Coli
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





If you can't believe then you can't achieve and belief is intrinsic to every human so what are you waiting for? Go ahead and get what you believe to achieve.
-Mumtaz Kazmi