1:   A dimorphic fungi which produces gingivitis is ---------
Options:
  1. Cryptococcus
  2. Histoplasma
  3. Blastomyceces
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Pseudohyphae are seen in -------
Options:
  1. Alternaria
  2. Oosporium
  3. Candida albicans
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Rubella virus belongs to --------
Options:
  1. Retroviridae
  2. Paramyxovirus
  3. Orthomyxovirus
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Dark ground microscope is useful for the detection of --------
Options:
  1. Steptococci
  2. Fungus
  3. Spirochaetes
  4. all of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Pick out the anaerobic one among the following?
Options:
  1. E.coli
  2. Klebsiella
  3. Pseudomonas
  4. Bacteroids

Answer: Option 4

Explanation:

Bacteroids are Gram-negative rods.They are anaerobic Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Pathogenesis of diphtheria is attributed to --------
Options:
  1. Exotoxin
  2. Invasion
  3. Endotoxin
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Causative organism for gas gangrene is -----------
Options:
  1. E.coli
  2. Clostridium welchii
  3. Strep.faecalis
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which among the following disease is not caused by Staphylococcus?
Options:
  1. Osteomyeletis
  2. Abscess
  3. Pneumonia
  4. Scarlet fever

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Haemolysin is produced by -----------
Options:
  1. Pneumococci
  2. Staphylococci
  3. Streptococci
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Main cause of hospital wounds infections is -----------
Options:
  1. Staph.albus
  2. Pseudomonas
  3. Staph.aureus
  4. Strep.pyogenes

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





It is true to say that the secret of a winning formula is the ability to accept that there is a vast area of unexploited potential beyond what you currently perceive to be your maximum. Steve Backley, The Champion in all of Us:
-Rules for Success