1:   Filgrastim is used for the treatment of ---------
Options:
  1. Neutropenia
  2. Anaemia
  3. Leukaemia
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Drug of choice for all forms of amoebiasis is ---------
Options:
  1. Metronidazole
  2. Emetine
  3. Tetracycline
  4. Chloroquine

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Agent used in oral thrush is ---------
Options:
  1. Miconazole
  2. Clobetasol
  3. Amoxycillin
  4. Clotrimazole

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Ketoconazole is ---------
Options:
  1. Antiviral agent
  2. Antifungal agent
  3. Antibacterial
  4. Chemotherapeutic agent

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Pick out the drug which is not antifungal?
Options:
  1. Clofazimine
  2. Ciclopirox
  3. Ketoconazole
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   A patient taking which of the following drugs should not be eaten cheese,etc
Options:
  1. Amoxycillin
  2. Tetracycline
  3. Doxycycline
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Tetracyclines are contraindicated in ---------
Options:
  1. Kidney failure
  2. Pregnancy
  3. Children below 12 years
  4. all of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following penicillins can be given by IV route?
Options:
  1. Procaine
  2. Benzathamine
  3. Crystalline
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The following adverse effect of penicillin is dose related
Options:
  1. Encephalopathy
  2. Skin rash
  3. Drug fever
  4. all of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Penicillin is effective against -----------
Options:
  1. Neisseria meningitidis
  2. Neisseria gonorrhoeae
  3. Treponema pallidum
  4. all of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





A man is like a novel: until the very last page you don't know how it will end. Otherwise it wouldn't be worth reading.
-Yevgeny Zamyatin We