1:   Combination of apoenzyme and coenzyme produces
Options:
  1. prosthetic group
  2. holoenzyme
  3. enzyme substrate complex
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Feed back inhibition of enzyme is influenced by
Options:
  1. enzyme
  2. external factors
  3. end product
  4. substrate

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Holoenzyme is
Options:
  1. protein moiety of enzyme
  2. non protein moiety ofenzyme
  3. complete enzyme
  4. inactive enzyme

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Ribozyme is
Options:
  1. RNA with enzyme activity
  2. RNA without sugar
  3. RNA without phosphate
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Zymogen is a
Options:
  1. vitamin
  2. enzyme precursor
  3. hormone
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Enzymes are polymers of
Options:
  1. fatty acids
  2. amino acids
  3. hexose sugar
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Km value is related to
Options:
  1. chromatography
  2. ES complex
  3. morphometry
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   coenzyme is
Options:
  1. often a vitamin
  2. always an inorganic compound
  3. always a protein
  4. often a metal

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Enzymes are basically made up of
Options:
  1. nucleoic acid
  2. protein
  3. lipids
  4. carbohydrates

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Enzymes used for the clarification of fruit juice?
Options:
  1. Invertase
  2. Pectinase
  3. Protease
  4. Lipase

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Writing is a form of therapy sometimes I wonder how all those who do not write, compose, or paint can manage to escape the madness, melancholia, the panic and fear which is inherent in a human situation.
-Graham Greene Ways Of Escape