1:   allosteric modulation is due to inhibition of coenzyme action by
Options:
  1. competitive inhibition
  2. substrate inhibition
  3. product of reaction
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Papain is obtained from
Options:
  1. Ficus carica
  2. Carica papaya
  3. Glycine max
  4. Citrus reticulate

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   ELISA stands for
Options:
  1. enzyme linked inductive assay
  2. enzyme linked immunosorbent assay
  3. enzyme linked ion absorbent assay
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Non protein organic component of enzyme is
Options:
  1. apoenzyme
  2. coenzyme
  3. holoenzyme
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Enzymes involved in hydrolysis of starch to maltose is
Options:
  1. protease
  2. maltase
  3. invertase
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Enzyme amylase belongs to
Options:
  1. transferases
  2. hydrolases
  3. isomerases
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Enzymes having slightly different molecular structure but performing identical activity are
Options:
  1. holoenzymes
  2. losenzymes
  3. apoenzymes
  4. coenzymes

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   the enzyme complex involved in alcoholic fermentation is
Options:
  1. lipase
  2. invrtase
  3. zymase
  4. amylase

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Most abundant enzyme is
Options:
  1. catalase
  2. rubisco
  3. invertase
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which is true about enzymes
Options:
  1. all enzymes are not protein
  2. all enzymes are vitamins
  3. all enzymes are proteins
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





A woman who surrenders her freedom need not surrender her dignity.
-Wally Lamb The Hour I First Believed