1:   Activity of an enzyme is affected least by
Options:
  1. temperature
  2. concentration of substrate
  3. original activation energy of the system
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Km value is dependent upon
Options:
  1. temperature
  2. substrate concentration
  3. enzyme concentration
  4. all the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Kuhne
Options:
  1. discovered enzymes
  2. coined the term enzyme
  3. coined the term gene
  4. discovered parathyroid

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   enzyme catalysing removal ofgroups and formation of double bond are
Options:
  1. transferases
  2. ligases
  3. lyases
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   A metal ion required for normal functioning of en enzyme is
Options:
  1. holoenzyme
  2. co factor
  3. coenzyme
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   An example of competitive inhibition of an enzyme is the inhibition of
Options:
  1. succinic dehydrogenase by malonic acid
  2. cytochrome oxidase by cyanide
  3. hexokinase by glucose -6- phosphate
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Catalytic efficiency of two different enzymes is compared by their
Options:
  1. product
  2. Km value
  3. molecular size
  4. all the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Holoenzyme is produced by
Options:
  1. combined coenzyme and apoenzyme
  2. only prosthetic group
  3. only protein
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which one is not added in detergents
Options:
  1. amylase
  2. protease
  3. peptidase
  4. cellulase

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Who coined the term zymase for enzymes in yeast
Options:
  1. Buchner
  2. Kuhne
  3. Pasteur
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Books can be dangerous. The best ones should be labeled "This could change your life.
-Helen Exley