1:   Colchicine arrests mitosis at
Options:
  1. prophase
  2. metaphase
  3. anaphase
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The sequence of cell cycle is
Options:
  1. S,M,G, G2
  2. G1,G2,S, M
  3. G1,S,G2,M
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   the stage of cell cycle when a cell divides to undergo differentiation is
Options:
  1. G0
  2. G1
  3. G3
  4. G4

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which one is related to telophase
Options:
  1. formation of nuclear membrane
  2. formation of nucleolus
  3. elongation of chromosome
  4. formation of two daughter nuclei

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Crossing over occurs between
Options:
  1. sister chromatids
  2. non sister chromatids
  3. any two chromosomes
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   When does pairing / synapsis of homologous chromosomes occur in meiosis
Options:
  1. diplotene
  2. pachytnee
  3. zygotene
  4. leptotene

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Crossing over occurs during
Options:
  1. leptotene
  2. pachytene
  3. diplotene
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Reorganization of genetic material or genetic recombination occurs during
Options:
  1. linkage
  2. crossing over
  3. metamorphosis
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Plant material suited for studying mitosis is
Options:
  1. shoot apex
  2. root apex
  3. cork
  4. anther

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   DNA / chromosome replication takes place during ------ phase
Options:
  1. G1
  2. S
  3. G2
  4. prophase

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





To this day, I can never shake the connection between this boy, Peeta Mellark, and the bread that gave me hope, and the dandelion that reminded me that I was not doomed.
-Suzanne Collins The Hunger Games