1:   Number of mitotic divisions required to produce 128 cells from a single cell
Options:
  1. 7
  2. 5
  3. 6
  4. 4

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   G0 stage of cell denotes
Options:
  1. exit of cell from cell cycle
  2. checkpoint before entering next phase
  3. death of cell
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In plant cells, cytokinesis occur by
Options:
  1. cell plate
  2. invagination
  3. furrowing
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Name the stage of mitosis in which chromosomes are arranged on the equator of spindle
Options:
  1. anaphase
  2. metaphase
  3. prophase
  4. telophase

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   During cell cycle, RNA and proteins are synthesized in ----- phase
Options:
  1. S
  2. G1
  3. G2
  4. both 2 and 3

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   When synapsis is complete all along the chromosomes, the cell is said to have entered a stage called
Options:
  1. diakinesis
  2. diplotene
  3. pachytene
  4. zygotene

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Colchicine arrests mitosis at
Options:
  1. prophase
  2. metaphase
  3. anaphase
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The sequence of cell cycle is
Options:
  1. S,M,G, G2
  2. G1,G2,S, M
  3. G1,S,G2,M
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   the stage of cell cycle when a cell divides to undergo differentiation is
Options:
  1. G0
  2. G1
  3. G3
  4. G4

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which one is related to telophase
Options:
  1. formation of nuclear membrane
  2. formation of nucleolus
  3. elongation of chromosome
  4. formation of two daughter nuclei

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





When was it I realized that, on this truly dark and solitary path we all walk, the only way we can light is our own? Although I was raised with love, I was always lonely.Someday, without fail, everyone will disappear, scattered into the blackness of time.
-Banana Yoshimoto Kitchen