1:   What is probiosis?
Options:
  1. similar to antibiosis
  2. similar to amensalism
  3. opposite to antibiosis
  4. opposite to amensalism

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   When and where the ozone hole was discovered?
Options:
  1. 1984,Antarctica
  2. 1986,Arctic
  3. 1987,Arctic
  4. 1985,Antarctica

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Ozone hole is largest over
Options:
  1. New York
  2. Arctic
  3. Tokyo
  4. Antarctica

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Good ozone is formed in------
Options:
  1. atmosphere
  2. stratosphere
  3. troposhere
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Populations evolve to maximise their reproductive fitness are also called as-----
Options:
  1. Darwinian fitness
  2. Mendel's fitness
  3. Lamarck's fitness
  4. Individual fitness

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Census is------
Options:
  1. individual counting of population
  2. official counting of population
  3. individual counting of males
  4. individual counting of females only

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which model is more realistic one?
Options:
  1. Exponential model
  2. Geometric model
  3. J shaped model
  4. Logistic model

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Periodic departure and return of an individual in a population is known as------
Options:
  1. immigration
  2. migration
  3. emigration
  4. mutation

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The species listed in the Red Data Book are
Options:
  1. endangered
  2. vulnerable
  3. rare
  4. all of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   In tropics,rate of extinction is
Options:
  1. high
  2. moderate
  3. low
  4. all of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





God's extraordinary work is most often done by ordinary people in the seeming obscurity of a home and family.
-Neal A. Maxwell