1:   Which among the following countries has the highest biodiversity?
Options:
  1. South Africa
  2. India
  3. Brazil
  4. Russia

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In lithosere,foliose lichens make the conditions favourable for the growth of -------
Options:
  1. mosses
  2. annual grasses
  3. shrubs
  4. crustose lichens

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The least productivity is exhibited by --------
Options:
  1. Salty marshes
  2. Open oceans
  3. Grasslands
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which among the following is most important in water cycle?
Options:
  1. Transpiration through leaves
  2. Absorption of capillary water
  3. Percolation of water into the ground
  4. Evaporation from the oceans

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The process of decomposition would be fastest in ---------
Options:
  1. Antarctic
  2. Tropical rain forest
  3. Dry arid region
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Among the following bio-geochemical cycles which one does not have losses due to respiration?
Options:
  1. Phosphorus
  2. Nitrogen
  3. Sulphur
  4. all of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The percentage of the net primary productivity of a terrestrial ecosystem is eaten and digested by herbivores?
Options:
  1. 1%
  2. 40%
  3. 10%
  4. 30%

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which among the following is not a producer?
Options:
  1. Spirogyra
  2. Volvox
  3. Agaricus
  4. Nostoc

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Climax community is in a state of ---------
Options:
  1. non-equilibrium
  2. disorder
  3. constant change
  4. equilibrium

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following is considered as pioneer community in xerarch?
Options:
  1. Annual herbs
  2. Lichens
  3. Perennial herbs
  4. Shrubs

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I am a strong believer in the tyranny, the dictatorship, the absolute authority of the writer.
-Philip Pullman