1:   Frugivores are
Options:
  1. Fruit eaters
  2. Frog eaters
  3. Detritus feeders
  4. Omnivores

Answer: Option 1

Explanation:

Detritus feeders: Detrivores, Omnivores: Eat both vegtables and meat Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A species whose impact on its community or ecosystem is much larger and more influential tan would be expected from mere abundance is called
Options:
  1. Ecotone species
  2. Keystone species
  3. MAB species
  4. None of these

Answer: Option 2

Explanation:

Keystone species is the one with dominating influence. According to Paine (1969), keystone species are those whose role or activities determine community structure. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Study of organisms at their home is called
Options:
  1. Ecology
  2. Ethology
  3. Epigenetics
  4. Pedology

Answer: Option 1

Explanation:

Ecology (Oikologie, made of two Greek words, i.e, Oikos-house or dwelling + Logos - study or discourse). Thus literary meaning of ecology is, study of organisms at their home Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   If an animal can survive at 10 degree celcius and 40 degree celcius both,they are placed under the category of ------
Options:
  1. regulators
  2. conformers
  3. both of the above
  4. modifiers

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Asthmatic attack in certain seasons is increased due to -------
Options:
  1. low temperature
  2. inhalation of seasonal pollen
  3. hot and humid environment
  4. all of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   High concentration of green house gases has resulted in maximum rise of atmospheric temperature in -------
Options:
  1. tropic region
  2. middle latitude
  3. polar region
  4. temperate region

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Non-biodegradable pollutants are created by whom?
Options:
  1. nature
  2. humans
  3. both of the above
  4. natural disaster

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Bishnoi community belongs to --------
Options:
  1. Assam
  2. Delhi
  3. Kerala
  4. Rajasthan

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   World's most problematic aquatic weed is ------
Options:
  1. Eichhornia
  2. Wolfia
  3. Azolla
  4. Trapa

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Choose the one which takes the longest time for biodegradation?
Options:
  1. Cotton
  2. Paper
  3. Bone
  4. Jute

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





But what he didn't understand was that this dreamland was preferable,walking through this life half-sleeping,everything at arm's length or farther away. I understood those mermaids.I didn't care if they sang to me.All I wanted was to block out all the human voices as they called me name again and again,pulling me upward into light,to drown.
-Sarah Dessen Dreamland