1:   The transport of substances across plasma membrane with energy expenditure is called
Options:
  1. active transport
  2. passive transport
  3. normal transport
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The transport of substances across plasma membrane without energy expenditure is called
Options:
  1. active transport
  2. passive transport
  3. normal transport
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The finger like projections found on the epithelial cells of intestine
Options:
  1. macro villi
  2. microvilli
  3. megavilli
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The process of shrinking of protoplasm is called
Options:
  1. osmosis
  2. diffusion
  3. plasmolysis
  4. deplasmolysis

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The phenomenon in which molecules move from the place of higher concentration to lower concentration is called
Options:
  1. osmosis
  2. diffusion
  3. imbibition
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   What term is given to pocket like structure in cytoplasm during pinocytosis
Options:
  1. pinophytes
  2. pinosomes
  3. pinocytes
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The protein molecule present in plasma membrane that help in transport of molecules is called
Options:
  1. factor
  2. protein trasporter
  3. carrier
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Name the solution that has osmotic pressure equal to cell sap
Options:
  1. hypertonic
  2. hypotonic
  3. isotonic
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Name the solution that has osmotic pressure less than cell sap
Options:
  1. hypertonic
  2. hypotonic
  3. isotonic
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Name the solution that has osmotic pressure higher than cell sap
Options:
  1. hypertonic
  2. hypotonic
  3. isotonic
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Cosmic Ordering - not strength or intelligence - is the key to unlocking your potential.
-Stephen Richards Cosmic Ordering Guide