1:   ingestion of solid particles inside a cell is known as ---------------
Options:
  1. exocytosis
  2. endocytosis
  3. phagocytosis
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   ------------ are exception of cell theory
Options:
  1. plants
  2. animals
  3. bacteria
  4. viruses

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which is the control house of living cell
Options:
  1. ribosomes
  2. ER
  3. mitochondria
  4. nucleus

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which cell organelle functions as endo skeleton
Options:
  1. ribosomes
  2. mitochondria
  3. endoplasmic reticulum
  4. chlorophyll

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Nucleolus are chemically made up of which complex compound
Options:
  1. nucleoprotein
  2. phospho protein
  3. lepo protein
  4. ntiroprotein

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In which type of cells, centrioles are not found
Options:
  1. animal cell
  2. plant cell
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   What is the main function of ribosomes
Options:
  1. respiration
  2. excretion
  3. protein synthesis
  4. digestion

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following is colourless plastid
Options:
  1. chloroplast
  2. chromoplast
  3. leucoplast
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Due to presence of which pigment, chloroplast look green
Options:
  1. cytophyll
  2. chlorophyll
  3. rodophyll
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Who discovered ribosomes
Options:
  1. Robert Hook
  2. Robert Brown
  3. Palade
  4. Darwin

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Dance like you're stamping on a human face forever, love like you've been in a serious car crash that minced the front of your brain, stab like no one can arrest you, and live like there's no such thing as God.
-Warren Ellis