1:   Which of the following is not synthesized by smooth endoplasmic reticulum?
Options:
  1. Lipid
  2. Glycogen
  3. Protein
  4. Steroidal hormones

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which protein helps in attachment of ribosome to endoplasmic reticulum?
Options:
  1. Ribophorin
  2. Rodhopsin
  3. Peptin
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which organelle is present in the continuation of nuclear envelop in a cell?
Options:
  1. Mitochondria
  2. Golgi bodies
  3. Endoplasmic reticulum
  4. Lysosome

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which structure is present on the surface of rough endoplasmic reticulum?
Options:
  1. Mitochondria
  2. Lysosome
  3. Ribosome
  4. DNA

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following organelle divides the cytoplasm of cell into luminal and extra luminal parts?
Options:
  1. Golgi bodies
  2. Nucleus
  3. Mitochondria
  4. Endoplasmic reticulum

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Endoplasmic reticulum is discovered by:
Options:
  1. Robert brown
  2. Porter
  3. Robert hooke
  4. Schwann

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which organelles constitute endomembrane system in a cell?
Options:
  1. Endoplasmic reticulum, lysosome, golgi bodies and vacuole
  2. Mitochondria,nucleus and ribosome
  3. Mitochondria,nucleus, lysosome and vacuole
  4. Nucleus, ribosome and lysosome

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Ecologists survery the tree species in two forest plots. Plot 1 has six different species, and 95% of all trees belong to just one species. Plot 2 has five different species, each of which is represented by approximately 20% of the trees. Compared with plot 1 , plot 2 has
Options:
  1. greater species diversity.
  2. lower species richness
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The innermost portion of the cell wall of a plant cell specialized for supports is the
Options:
  1. primary cell wall
  2. secondary cell wall
  3. middle lamella
  4. plasma membrane

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Microtubules are components of or associated with all of the following except
Options:
  1. centrioles
  2. amoeboid movement
  3. tracks along which organelles can move using motor proteins.
  4. flagella and cilia.

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I love it when a plan comes together!
-Hannibal Smith A-Team