1:   Eukaryotic genetic material is divided into different, linear molecules called
Options:
  1. Plasmid
  2. Chromosome
  3. Centriole
  4. None of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A human cell has genetic material contained in the:
Options:
  1. Cell nucleus
  2. Mitochondria
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The subunit protein of microfilaments is a small, monomeric protein called :
Options:
  1. Actin
  2. Tubulin
  3. Vimentin
  4. Desmin

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The eukaryotic cytoskeleton is composed of :
Options:
  1. Microfilaments
  2. Intermediate filaments
  3. Microtubules
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following consists eukaryotic cells?
Options:
  1. Fungi
  2. Algae
  3. Protozoa
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Prokaryotes can carry extrachromosomal DNA elements called :
Options:
  1. Plasmids
  2. Centriole
  3. Nucleoid
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following bacteria possess only cell membrane and not the cell wall?
Options:
  1. M. genitalium
  2. M. Pneumoniae
  3. M.collis
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following is the anterior branch of abdominal aorta?
Options:
  1. Coeliac trunk
  2. Superior mesenteric artery
  3. Inferior mesenteric artery
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Abdominal aorta divides into left and right common iliac artery at the level of which vertebrae?
Options:
  1. L2
  2. L3
  3. L4
  4. L5

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following is also known as angle of louis?
Options:
  1. Psoas angle
  2. Renal angle
  3. Sternal angle
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





A person is never as quiet or unrestrained as they seem, or as bad or good, as vulnerable or as strong, as sweet or as feisty we are thickly layered, page lying upon page, behind simple covers. And love - it is not the book itself, but the binding. It can rip us apart or hold us together...Layers, by their nature, are fragile things.
-Deb Caletti Honey Baby Sweetheart