1:   Totipotency is present in
Options:
  1. meristem
  2. cambium
  3. phloem
  4. cork

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The wall of coelom is formed of epithelium called
Options:
  1. Columnar
  2. Squamous
  3. Glandular
  4. Ciliated

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Age of a tree can be estimated by
Options:
  1. Number of annual rings
  2. Diameter of its heartwood
  3. Its height and girth
  4. Biomass

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The commercial fibres obtained from jute plant is derived from
Options:
  1. Sieve fibres
  2. Xylem fibres
  3. Phloem fibres
  4. fibres of mesocarp of coconut

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Interfascicular cambium develops from the cells of:
Options:
  1. Endodermis
  2. Pericycle
  3. Medullary rays
  4. Xylem parenchyma

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The commercial fibres obtained from jute plant is derived from
Options:
  1. Sieve fibres
  2. Xylem fibres
  3. Phloem fibres
  4. fibres of mesocarp of coconut

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Companion cells are closely associated with (A) Vessel elements (B) Trichomes
Options:
  1. Vessel elements
  2. Trichomes
  3. Guard cells
  4. Seive elements

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Bulliform cells take part in
Options:
  1. (A) Providing strength to leaves
  2. B) Curling of leaves
  3. (C) Drooping of leaves Companion cells
  4. (D) Protection of leaves

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Petiole of leaf ; cellulose deposits; may/may not be intercellular space; these three related together to
Options:
  1. Parenchyma
  2. Collenchyma
  3. Fibres
  4. Sclereids

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   All of the following are true about phloem except
Options:
  1. A) A nucleus is absent in the young sieve tube members
  2. (B) The central part of sieve tube member is occupied by a network of canals containing fibrils of p-protein
  3. (C) Sieve tubes are absent in gymnosperms
  4. (D) Phloem is also called bast.

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life.
-John Lennon