1:   A heap is to be formed with lots of 8, 10 and 15 pebbles of different colours. The smallest number of pebbles in the heap is
Options:
  1. 121
  2. 120
  3. 110
  4. 8

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Four balls begin to toll together and toll respectively at intervals of 5,6,7,8 and 12 seconds. How many times will they toll together in an hour excluding the one at the start
Options:
  1. 10
  2. 19
  3. 13
  4. 9

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The LCM of two numbers is 14 times their HCF. The sum of LCM and HCF is 600. If one of the number is 80 then the other is
Options:
  1. 65
  2. 280
  3. 25
  4. 45

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The HCF of 11,11.1,0.11, 0.011 is
Options:
  1. 0.011
  2. 1.1
  3. 0.11
  4. 0.111

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Find next term of 4,9,21,47,101,213
Options:
  1. 339
  2. 539
  3. 439
  4. 349

Answer: Option 3

Explanation:

Double the number and add 1,3,5,7,9,11,,------------ Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Find next term 13,35,57,911,1113
Options:
  1. 1215
  2. 1315
  3. 1415
  4. 1221

Answer: Option 2

Explanation:

This is a sequence of successive odd number in the pairs. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   What will be next term of the series 7,9,12,17,24,35
Options:
  1. 41
  2. 45
  3. 48
  4. 52

Answer: Option 3

Explanation:

Add successive prime numbers 2,3,5,7,11 etc. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Find next term 17,18,22,31,47
Options:
  1. 65
  2. 72
  3. 83
  4. 94

Answer: Option 2

Explanation:

numbers are increased by squares of natural number (Squares of 1,2,3 ---) hence the next number will be 47+square of 5=72 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   What is next number 5,25,61,113,181
Options:
  1. 265
  2. 196
  3. 235
  4. 245

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Find next term of the sequence 13,27,56,115,234
Options:
  1. 374
  2. 473
  3. 295
  4. 500

Answer: Option 2

Explanation:

multiply the number by 2 and then add 1,2,3,4,5 ------respectively to get next number. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Impending doom, it was a familiar sweater, we all wore it and as scratchy as it felt against our skin, we kept it on.
-Holly Hood Prison of Paradise